Pad van de Krijger

Individuele Yoga

Wat kan een individuele les jouw bieden?

Door het volgen van individuele yoga verdiep jij je persoonlijke yogabeoefening. Een andere reden voor individuele les is als je lichamelijke en/of geestelijke beperkingen ervaart die oefeningen vragen op maat. In een groepsles kan daar onvoldoende gerichte aandacht aan worden gegeven waardoor je net niet tot de kern komt. 

In enkele individuele lessen wordt duidelijk hoe je meer in evenwicht komt en hoe je met bepaalde spanningen of pijnklachten om kunt gaan. Vanaf dat moment wordt het zinvol om aan groepslessen deel te nemen.

Waarom individueel?


Individuele lessen zijn speciaal afgestemd op jouw behoefte, wensen en belangstelling;

Je wilt minder leven uit je hoofd en meer uit je hart;

Het kan een goede manier zijn om met yoga kennis te maken met specifieke oefeningen die aansluiten op jouw hulpvraag. Hierbij kan je denken aan extra aandacht aan rugproblemen, houdingen voor een betere balans of een sterkere core;

Als je het niet prettig vindt om in een groep les te hebben;

Als je merkt dat je fysiek last krijgt van een verkeerde adem, dat deze te hoog zit, te onrustig is of te oppervlakkig. Dit kan zich uiten in een gevoel van hyperventilatie, hoofdpijn, strakke kaken, nek- en schouderklachten, pijn of drukkende gevoel op de borst;

Je wilt een bepaalde asana, houding, helemaal uitdiepen en leren voelen;

Het leren voelen van binnenuit wat voor jou in een groep te kwetsbaar is.
Individuele yoga begint standaard met een intakegesprek waarbij we samen onderzoeken wat jij op dit moment nodig hebt in jouw leven. Wat zou je willen veranderen, wat vraagt nu om extra aandacht, wat wil je versterken, los laten of heb je juist te accepteren. Dit kan zijn dat je extra kracht wilt opbouwen, het vergroten van je flexibiliteit (het soepel maken van je lichaam=geest), werken aan je ademhaling, aan ontspanning of juist werken aan innerlijke rust door meditatie.

Wat kan je verwachten?

Als je uit evenwicht bent komt er onbalans. Vanuit deze manier van werken zal yoga en ademoefeningen je evenwicht weer herstellen. Na de intake en het observeren van jouw lichaam tijdens de beoefening, wordt een persoonlijk oefenprogramma gemaakt die aansluit bij de hulpvraag.

Naast het uitvoeren van de yoga-houdingen, welke dynamisch en statisch zullen worden uitgevoerd, wordt gebruik gemaakt van meditatie, ontspanningshoudingen en ademwerk. Huiswerk kan onderdeel zijn van jouw oefenprogramma. 

Een werkelijke verandering vraagt om moed en doorzettingsvermogen. Dagelijks oefenen, hoe klein ook, zal resulteren in een meer evenwichtig leven.

Tarieven

Individuele les: € 75,00 voor 1,25 uur. Drie tot vijf individuele lessen zijn vaak voldoende.
Yogacoaching: € 325,00 voor 5 sessies.
Copyright 2022-2023 Pad van de Krijger - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram