Pad van de Krijger

Yogales

Hatha is een klassieke vorm van yoga waarin een evenwicht tussen in- en ontspanning centraal staat. 

Een yogales bestaat uit afwisselende verstillende en dynamische houdingen. De adem zal het voertuig zijn voor het ervaren. 

Er wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Dat betekent luisteren naar je lichaam, naar je grenzen en dat we niet bezig zijn met prestatie: doelgerichtheid laten we achterwegen. We oefenen in het verdiepen van de adem en het bewust leren loslaten van spanning in het lichaam. 

Door yoga ontwikkel je een kwaliteit van oplettendheid die doorwerkt in het dagelijks leven.

Hatha Yoga

De term Hatha bestaat in het Sanskriet uit Ha (zon) en tha (maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden.

Een tegenstelling van dag en nacht, zoals er zoveel tegenstelling aanwezig zijn in ieder mens. Dat geldt ook op fysiek niveau. Denk alleen al aan het verschil tussen een in- en uitademing, je buiten- en binnenkant of je linker- en rechter lichaamshelft.

En ook op emotioneel niveau zijn er talloze tegenstellingen zoals: vreugde en verdriet, haat en liefde, optimisme en pessimisme, passiviteit en activiteit. Door yoga te beoefenen, breng je al die tegenstellingen meer in balans. Je wordt rustiger, meer ontspannen en gaat daardoor ook evenwichtiger met allerlei tegenstellingen om.

Een mooie uitspraak is die van Jon Kabat-Zinn: “je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen”.

Die golven blijven toch wel komen, de vraag is hoe we er mee om gaan. Oftewel: emoties van allerlei aard zullen er altijd zijn, dat is het leven, maar hoe laat jij je erdoor bewegen.

Yoga betekent verbinding!

Het diepste niveau waarmee je kunt verbinden is jezelf, je bezieling, je ziel, je levensenergie (prana) dat door alle, vaak (on)bewuste, lagen van overtuigingen, patronen of mechanisme heen schijnt. Deze zijn vaak te herkennen als een hoge of onregelmatige adem, piekeren, onrust en stress. Dit ongemak kan subtiel tot overduidelijk aanwezig zijn denkende aanbijvoorbeeld hyperventilatie of burn-out. Door yoga te beoefenen kom je in de gelegenheid om met dit alles in contact te komen. 

Door met aandacht, geduld en compassie te oefenen en aanwezig te zijn, kan energie die is geblokkeerd weer zijn oorspronkelijke weg vervolgen. Dit zal resulteren in meer vitaliteit, rust, energie, openheid, inspiratie en liefde  voor onszelfmaar ook voor het leven. Yoga is geen methode of techniek die je aanleert, het gaat over het verbinden met je eigen wijsheid. Het bewust worden van wat je bent (en niet bent), het (weer) vertrouwen op je gevoel, je lichaam en alle signalen die het je geeft en hoe daar naar te luisteren en te handelen.

Tarieven

Yogablok 12 lessen: € 144,00 (12 euro per les)
Losse les € 13,00
Yogacoaching: € 325,00 voor 5 sessies
Priveles: € 75,00  (1,25 uur uur)

opzeggen: 1 maand voor einde blok

 Voor individuele yoga, klik hier.
Yoga draagt bij aan het vergroten van kracht, (geestelijke) stabiliteit en souplesse.
Copyright 2022-2023 Pad van de Krijger - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram